kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de ceapa

De articoleutile - sâmbătă februarie 9, 2019

Ingrediente:

– 300 gr ceapa

– 500 gr smantana

– 200 gr cascaval ras

– 1 lingura ulei

– 100 ml vin alb sec

– sare, piper alb, un praf piper cayenne

– cozile de la 1 legatura de ceapa verde

– 1-2 buc chifla pentru crutoane

Mod de preparare:

Curatati mai intai ceapa, o spalati apoi o taiati marunt. Pe 1 lingura de ulei se pune ceapa la calit in asa fel incat vasul sa fie acoperit (se tine la foc cam 3 minute). Dupa ce ati calit ceapa, adaugati atata apa cat sa acopere ceapa, se adauga un pic de sare, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc mic sa fiarba pana devine moale.

Turnati totul in blender si il mixati pana devine o crema. Il turnati inapoi in oala, adaugam cei 100 ml vin alb sec, piper alb, delikat, sare dupa gust si 750 ml apa. Puneti la foc pana se incalzeste un pic, adaugati 500 gr smantana si 200 gr cascaval ras. Turnati iarasi toata compozitia in blender si il mixati din nou. Il puneti inapoi in vas, de aceasta data adaugati la supa si cozile de ceapa verde taiate rondele.

Deasupra presarati un pic de cascaval ras si dati vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa fiarba. Cat tineti supa la cuptor, pregatiti crutoanele. Chifla o taiti cubulete si le prajiti crutoanele pana devin crocante. Supa se scoate de la cuptor se pune in farfurii deasupra se pun crutoane prajite si se serveste imediat asa fierbinte. Are un gust si mai deosebit daca la servire adaugati si un pic de zeama de lamaie.

Articole similare