Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de conopida

Ingrediente

– 1 kg conopida, 3 cartofi, 1 morcov

– 1 pătrunjel radacina, 1 felie mica de telina

– 1 ceapa mica, 1/2 ardei gras

– 1 pahar cu smantana, 2 galbenusuri

– 1 lingurita mustar, 1 lingura unt sau ulei

– patrunjel verde tocat, 1-2 frunze de pe un lujer de telina

– condimente aromate: pulbere de coriandru, chimen, nucsoara – sare

Mod de preparare:

Se desface conopida în buchetele si se lasa 15 minute in apa rece cu un putina sare.

Se curata cartofii,ceapa, morcovul, ardeiul, patrunjelul si telina de coaja si se taie cubulete.

Se pun la fiert legumele si conopida in 2,5 litri apa cu putină sare.

După 15 minute sunt fierte. Se strecoara supa , iar zeama de supa se pastreaza.

Se opresc cateva bucheţele de conopida pentru decor, apoi se pasează restul de conopida impreuna cu legumele sau se dau la blender impreună cu 2-3 polonice de supa.

Se subtiaza piureul cu supa de legume pastrata si se pune sa fiarba pentru 2-3 minute.

Se ia de pe foc. Se amesteca intr-un castron smantana cu galbenusurile si mustarul.

La sfarsit in supa fierbinte se adauga untul, condimentele aromate, sosul de smantana si se potriveste de sare.

Se serveste supa cu buchetelele de conopida deasupra si patrunjel verde si telina tocate fin.

Articole similare