kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
Borsuri, supe, ciorbe

Supa cu usturoi

De articoleutile - joi februarie 7, 2019

Ingrediente:

– 5 catei usturoi

– 400 g carne curcan (porc sau pui)

– 1/2 lamaie – otet, sare

– 1 morcov

– 1 patrunjel

– 300 g smantana

– 2 oua

– 3-4 linguri ulei

– cascaval – optional

Mod de preparare:

Intai taiti carnea fasii mai subtiri. Morcovul, patrunjelul dupa ce le-ati curatat si spalat, le taiati felii subtiri. Usturoiul il curatati si il feliati. Razuiti coaja de lamaie. Puneti uleiul la incins si caliti fasiile de carne pana devin albe. Adaugati feliile de morcov, patrunjel si usturoi si continuati sa caliti inca circa 2-3 minute.

Stingeti totul cu circa 2 l apa rece. Lasati sa fiarba la foc mic pana carnea e moale, apoi condimentati cu sare dupa gust si cu putin otet (otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin). Adaugati si coaja rasa de lamaie si lasati sa dea cateva clocote.

In acest timp, cele 2 galbenusuri de ou le amestecati cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugati cate un pic pana devine si aceasta calda. Maiaua astfel obtinuta o turnati in oala peste supa fierbinte si lasati sa dea un clocot. Se serveste fierbinte presarat cu cascaval ras.

Articole similare