Amenajari Interioare

Tendințe de decor în 2020

Pentru anul 2019, vizionarii amenajărilor propun un refugiu rafinat și atemporal, departe de lumea dezlănțuită. Invitația care ne este făcută e aceea de a crea un sanctuar personal foarte sofisticat, într-o casă contemporană. Anii 70 readuși în actualitate, cu o infuzie de lux și un plus de confort. Funcționalitate maximă, o igienă a locuirii ce invită la introspecție, la căutarea esențialului, renunțând la tot ce e superfluu.

Ni se propune o estetică între metal și lemn, de o simplitate studiată ce promovează fucționalități multiple, materiale inedite, alăturate surprinzător în cadrul aceluiași obiect. De ex: o masă de lemn lăcuit ale cărei picioare sunt unul de ciment, altul de metal, oțel și altul de marmură. Sau un ambient în care lemnul, marmura, sticla, oglinzile se întrepătrund în mod natural. Polițe fine de sticlă sau oglindă, aproape imperceptibile, o inginerie a structurilor cât mai rafinate. Biblioteci pe profil metalic, dezvoltate pe înălțime, ce impresionează prin ingeniozitatea alcătuirii lor. Pentru a sublinia parcă importanța actului lecturii în spațiul privilegiat al unui living exclusivist. Forme epurate, iconice. Foarte puțin la vedere, un interior rarefiat, senzorial. Este o fugă de obișnuit, se caută eleganța și se apelează mai mereu la un element scenografic ce vine să dea grandoare spațiului.

Forme senzuale în living, o notă de calm, reflexii în lemn lăcuit, marmură sau suprafețe vitrate. O armonie perfectă între elemente geometrice, forme ovale și rotunde. Canapele mari și comode, perne sau pouf-uri în culori tari sau în pattern uri îndrăznețe. Completate cu țesături bogate și senzoriale, de tipul catifelei sau a mochetei groase care revine în forță. Moliciune, forme ce se topesc ușor și alunecă în linii curbe, atrag și îmbie spre relaxare. O oază vegetală inserată frecvent. Elementele de accent nu lipsesc, fie în culori tari, fie prin inserții metalice aurii ori argintii. Inclusiv vopselurile de lemn vin cu aspect de ciment sau reflexii metalizate. Paleta de culori include culoarea anului, verdele night watch, cel intens din prerie sau olive, albastrul petrol sau cel al cerului înstelat. Combinate cu tonuri autumnale: portocaliu, cărămiziu, roșu sau bordo.

Galben muștar

Această nuanță devine din ce în ce mai populară, mai ales pentru că se potrivește aproape oriunde în casă. O poți folosi pentru un perete de accent în bucătărie, draperii în dormitor, pernuțe decorative în camera de zi sau rame foto pe hol.

Șeminee moderne

Persoane din toată lumea sunt interesate din nou de șeminee, de data aceasta cu un aspect mai modern, mai simplu. În ultimele luni, căutările pentru „contemporary fireplace” (șemineu contemporan) au crescut cu 763%!

Pereți cu modele geometrice

Dacă vrei să renovezi anul viitor, ai putea face un perete de accent cu modele geometrice. Căutările pentru astfel de design-uri interesante au crescut anul acesta cu 225% pe Pinterest.

Cactuși și plante suculente

Aceste tipuri de plante au devenit din ce în ce mai populare în 2018, iar tendința nu va dispărea prea repede. Cele mai multe persoane îndrăgesc cactusii și plantele suculente pentru că au în general dimensiuni mici, sunt ușor de îngrijit, iar diversitatea este foarte mare.

Tapet

Cel mai simplu mod de a împrospăta locuința este să schimbi pereților, iar tapetul este din nou la modă, fiind destul de simplu de aplicat și schimbat. Cele mai populare tapete din 2019 vor fi cele cu modele îndrăznețe, care ies imediat în evidență.

Sperăm că v-am fost de folos și vă dorim succes în decorare.

Articole similare