Plante de interior

Ţine aceste plante în dormitor şi vei scăpa de insomnie

Aloe Vera plants in a florist's window.

Somnul este vital pentru functionarea corespunzatoare a corpului si a creierului. Cu toate acestea, multi oameni sustin ca nu se pot odihni noaptea din cauza insomniei, a apneei sau a cosmarurilor. O modalitate usoara pentru a te asigura ca vei dormi bine este sa iti relaxezi corpul si mintea este sa aduci aceste plante in dormitor.

Levantica

Lavanda sau levănțica este considerată o plantă minune care preia din natură razele solare ale lunilor de vară și le transformă într-un ulei eteric cu parfum diafan, blând, de o rară finețe, ce transmite omului o stare plăcută de reverie, predispoziții afective, liniște, seninătate și bucuria de a trăi.

În terapeutica medicală, levănţica are multe utilizări, atât uleiul volatil, cât și florile uscate, prelucrate sub formă de infuzii, tincturi, uleiuri, inhalații, băi generale și de picioare. Acestea sunt indicate în diferite afecțiuni, în funcție de proprietățile specifice: sedative, antispasmodice, tonic-nervoase, întăritoare ale nervilor, ușor hipnotice, antiseptice, antibacteriene, carminative, coleretice, diuretice, sudorifice, antifebrile, afrodisiace, antiinflamatoare, cicatrizante, dezinfectante, vermifuge și puternic aromatizante.

De mii de ani levantica este cunoscuta pentru proprietatile sale de a reduce anxietatea si stresul ca si pentru scaderea ritmului cardiac. Tocmai de aceea, oamenii folosesc uleiurile esentiale de levantica pentru a avea un somn linistit. Daca ai aceasta planta in camera vei ramene calm cat e noaptea de lunga.

Aloe vera

Beneficiile plantei de aloe vera sunt multiple, fiind utilizata atat pentru uz intern – numeroase retete ce contin sucul de aloe vera in combinatii cu miere sau alte plante, dar si pentru uz extern – gel, crema sau suc provenit din frunza plante, aplicat direct pe rana. Gelul de aloe are efect antiinflamator, antiseptic, de detoxifiere, de stimulare a productiei de colagen, fiind utilizat atat in medicina naturista, cat si in cosmetica. Vom descoperi, mai jos, toate componentele, precum si efectele benefice ale acestei plante.

Studiile au demonstrat ca aceasta planta elibereaza foarte mult oxigen in timpul noptii. Acest surplus de oxigen te ajuta sa lupti impotriva insomniei si ajuta corpul sa ramane linistit in timpul somnului.

Planta sarpe

Ca si aloe vera, planta sarpe elibereaza mai mult oxigen noaptea decat ziua. In acest fel, calitatea imbunatateste aerului din camera este imbunatatita ceea ce te ajuta sa respiri mai usor in timpul somnului.

Aceasta planta poate fi vazut peste tot, mai ales în birouri și restaurante. De ce? Pentru că este foarte usor de îngrijit. Trebuie udată doar o dată pe lună și nici nu are nevoie de multă lumină solară. Ajută la eliminarea benzenului, formaldehidei, tricloretilenei și xilenului din aerul din interior.

Iedera englezeasca

Iedera este una dintre cele mai bune (si mai usor de ingrijit) plante pentru imbunatatirea calitatii aerului dintr-o incapere. Aceasta planta absoarbe toxinele din aer si emana, in schimb, oxigen. Se spune că ea poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte frecvent în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de ţigară.

Iedera englezeasca reduce cu pana la 94% particulele de mucegai din aer – ceea ce inseamna ca vei respira mai usor daca ai aceasta planta in camera.

Iasomia alba

Iasomia Alba este o planta decorativa de talie mare care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 3-5 metri. Perioada de inflorire este lunga incepand in iunie si tinand pana la sfarsitul lunii septembrie. Se dezvolta bine in soluri fertile cu o umiditate medie si prefera zonele cu semi-umbra sau insorite. Planta are nevoie de sprijin pentru sustinere.

Nu doar ca miroase excelent, insa mireasma iasomiei albe are si proprietati vindecatoare. Ea a fost utilizata de mii de ani pentru imbunatatirea calitatii somnului si reducerea anxietatii.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x