vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Retete cu carne de iepure

Tocană cu iepure de casă şi dovlecei

De articoleutile - duminică februarie 10, 2019

Ingrediente:

•    1 kg carne de iepure, 
•    ½ praz, 
•    3 ardei graşi,
•    4-5 dovlecei, 
•    4-5 roşii,
•    1/5 linguri grăsime,
•    ¼ pahar vin,
•    3 linguri oţet, 
•    2 linguri ulei, 
•    sare,
•    piper negru măcinat, 
•    piper negru boabe,
•    foi de dafin,
•    ½ mănunchi verdeaţă.
 
Mod de preparare:

Măruntaiele se scot, lăbuţele se taie pînă la prima încheietură. Iepurele se taie bucăţi, se presară cu sare, piper, ceapă şi ardei graşi tăiaţi mărunt, verdeaţă tăiată, se stropeşte cu vin, oţet şi ulei şi se lăsă să se marineze la răcoare 3-6 ore (dacă iepurele este tînăr) sau 15-20 ore (dacă iepurele este bătrîn).

Carnea marinată se prăjeşte într-o tigaie călită împreună cu legumele cu care s-a marinat, apoi carnea se pune în ceaun, se adaugă bulion, sare şi se înăbuşă. La urmă se adaugă dovleceii tăiaţi bucăţele şi prăjiţi puţin, usturoiul pisat, verdeaţă tăiata şi foile de dafin. Se înăbuşă cu capac pînă este gata.

Articole similare