Articole recente
- 10 paşi pentru creşterea imunităţii
- Beneficiile sucului de Aronie
- Beneficiile mustului.
- Lămâie înghețată e bună pentru sănătate
- Plantarea pomilor fructiferi 10 sfaturi utile
- Casă pentru familie inedit amenajată
- Alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă la micul dejun
- Cum poți trata hipertensiunea fără medicamente.
- Dieta cu gutui
- Uimitoare dietă cu prune.
- Brusturele si beneficiile lui
- Tratament naturist cu lapte de capră
- Tocanita de cartofi cu carne de iepure
- Ţine aceste plante în dormitor şi vei scăpa de insomnie
- Soia – aliment sau otravă?
Meniu
Tocana de iepure cu prune uscate si bere
INGREDIENTE
- 1 kg de carne de iepure – pulpe, spate
- 12 cepe noi mici
- 12 prune uscate
- 1 mana de stafide
- 5 linguri de coniac
- 20 g de unt demi-sarat
- 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
- 2 linguri faina
- 2 linguri concentrat de rosii
- 40 cl de biere
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
Mod de preparare
Taiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).
Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati – atentie! Rezervati si lasati sa macereze.
Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.Adaugati sunca si rumeniti impreuna. Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.
Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea. Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.
Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute. Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.
Este gata, puteti servi.