vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Retete cu carne de miel

Tocanita de cartofi cu carne de iepure

De articoleutile - sâmbătă iulie 13, 2019

Tocanita de cartofi cu carne de iepure este un deliciu. Cu cateva ingrediente langa acest tip de carne obtinem mancaruri pe gustul oricui, dar ne incanta si faptul ca se pregateste usor.

INGREDIENTE:

750 g carne iepure
1 Kg cartofi
1 ceapa medie-mare
1 morcov mediu- mare
1 ardei kapia rosu mic
2 catei usturoi
700 ml supa legume/ apa
5 linguri ulei vegetal
250 g pulpa de rosii
2 linguri pasta de rosii
sare
boabe de piper
1/4 lingurita cimbru uscat
1 crenguta cimbru
1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Punem iepurele la marinat cu 24 ore inainte sa il pregatim,  in aceasta perioada il tinem in frigider.

Pentru inceput prajim carnea de iepure la foc mic, pana se rumesete usor, apoi o luam de pe foc si alegem carnea.

Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu morcovul dat prin razatoarea mica si ardeiul kapia tocat cubulete mici. Punem cartofii curatati de coaja, spalati si taiati in cuburi mari, peste legume, si continuam sa calim inca 2 minute.

Stingem cu supa de legume (sau apa) si lasam sa fiarba pe foc in jur de 15 minute, apoi adaugam rosiile tocate, usturoiul pisat si condimentele (sare, boabe de piper, cimbru).

Mutam intr-un vas termorezistent (sau o oala in care se poate gati la cuptor) cu capac si dam la cuptor pentru 20 minute, cuptorul fiind preincalzit la 200°C, apoi scoatem capacul si mai lasam in jur de 5-10 minute. Gustam si adaugam daca este nevoie sare sau piper. O scoatem din cuptor, punem patrunjelul verde tocat marunt si putem servi.

Servim mancarea de cartofi cu carne de iepure avand alaturi o salata de ardei copti sau salata verde.

Pofta buna!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare