Sfaturi utile

Top 10 remedii pentru sezonul rece

In  sezonul rece trebuie mai mult ca oricand sa avem grija de tenul nostru! Temperaturile scazute si intemperiile pot dauna  zonelor foarte expuse cum sunt fata si mainile. Procesul de ingrijire al fetei din perioada rece trebuie sa fie mult mai intens si grijuliu, in scopul de a evita numeroasele probleme care pot aparea. Pielea fetei este o piele sensibila, fina, care necesita ingrijire speciala in orice perioada a anului. De aceea in sezonul rece trebuie cu atat mai mult sa ii oferim hidratarea necesara. Crema de fata utilizata in aceasta perioada trebuie sa fie intensiv hidratanta! In continuare va voi prezentas 10 remedii pentru sezonul rece.

1. MSM – antiinflamator și analgezic puternic, MSM sparge depozitele nesănătoase de calciu care provoacă afecțiunile osteoarticulare și calmează durerile.

2. Gheara Diavolului – plantă acceptată de mulți profesioniști în medicină ca tratament adjuvant în bolile reumatice. Reduce inflamațiile și îmbunătățește mobilitatea.

3. Cătina – îmbunătățește tonusul și rezistența organismului datorită conținutului bogat de vitamina C.

4. Echinacea – susține activitatea sistemului imunitar, fiind eficientă împotriva gripei și a infecțiilor respiratorii.

 

5. Turmeric – conține curcumină, antioxidant și antiinflamator natural ce apară organismul de bacterii și stresul oxidativ, și menține structura normală a articulațiilor.

6. Măceșe – sursă naturală de vitamina C, B1, B2, A, K și PP, măceșele protejează organismul de răceală și gripă, fiind benefice în tratarea avitaminozei (deficit de vitamine).

7. Arnica – ameliorează durerile reumatice, efect datorat helenalinei, substanță activă cu proprietăți antiinflamatorii.

8. Ardei iute – stimulează circulația sangvină și elimină senzația de frig din organism.

9. Ginkgo biloba – combate senzația de mâini și picioare reci prin îmbunătățirea circulației periferice, și previne apariția osteoporozei prin susținerea densității osoase.

10. Păducel – are grijă de sănătatea inimii mai ales în sezonul rece, atunci când crește riscul de infarct. Menține tensiunea arterială și ritmul cardiac în limite normale.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x