Tratamente Naturiste

Tratament naturist cu lapte de capră

Există multe produse care pot înlocui clasicul lapte de vacă. De obicei, persoanele care ţin dietă recurg la lapte de soia sau lapte de orez, dar există şi o altă variantă, mai rar recomandată, deşi foarte sănătoasă: laptele de capră.

Acest lapte, deşi are un gust specific, care pe unii îi poate deranja, este indicat pentru persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză.

Kate Morrison, medic naturopat, recomandă acest lapte inclusiv pentru copiii care nu reacţionează bine la formulele de lapte de vacă. Prin compoziţia lui, este mai apropiat de laptele de mamă, iar în ultimii ani au apărut companii care produc formule de lapte de capră speciale pentru cei mici.

Tratament naturist cu lapte de capră.  Ce boli putem trata

Medicul Cătălin Luca recomandă un tratament preventiv cu lapte de capră. O cură trebuie ţinută între 14 şi 90 de zile şi presupune consumarea a 2 căni de lapte zilnic. Cei care nu suportă gustul specific îl pot îndulci cu miere de albine.

Laptele de capră fortifică organismul şi întăreşte imunitatea. Este recomandat mai ales în cazul anemiei, combate depresia, reglează hormonii şi stagnează cancerul în fază incipientă. În acest caz, bolnavul de cancer trebuie să consume zilnic până la 1 litru de lapte de capră, timp de 3 zile, urmate de pauză şi apoi să reia tratamentul în reprize.

De asemena, acest lapte poate combate sterilitatea, atât la femei cât şi la bărbaţi. Trebuie ţinută o cură de 49 de zile, timp în care se consumă câte o cană de lapte de capră dimineaţa şi una seara, în care se adaugă două linguri cu suc de năpraznic.

Tratament naturist cu lapte de capră. Cum se ţine cura de trei luni

De obicei, cura cu lapte de capră fiert durează între 14 şi 90  de zile. Se consumă zilnic câte două căni. Pentru copii, laptele de capră se diluează cu lapte de vacă. Adulţii predispuşi la diaree sau cei cu ficat sensibil trebuie să bea în prima săptămână din cură lapte de capră amestecat în părţi egale cu lapte de vacă, pentru ca organismul lor să se obişnuiască cu noul aliment.

Tratament naturist cu lapte de capră. Care sunt beneficiile

Laptele de capră este digerat mai uşor de persoanele care au o sensibilitate la stomac. Nu conţine aglutinină, prin urmare moleculele de grăsime nu se lipesc între ele, de aceea este tolerat foarte bine de organism şi nu dă efecte adverse.

Este bogat în nutrienţi, iar gustul nu este neplăcut, putând varia în funcţie de rasa caprei sau de dieta ei, scrie Huffington Post. Este o variantă foarte bună şi pentru cei care vor să slăbească, pentru că laptele de capră are mai puţină grăsime, scrie Globalhealingcenter.com. Deşi este mai slab, conţine multe proteine şi acizi graşi esenţiali (35%, comparativ cu numai 17% cât are laptele de vacă).

De asemenea, este un lapte bogat în calciu, care previne degenerarea oaselor. O singură cană de lapte de capră asigură 35% din doza zilnică de calciu necesară organismului. În plus, acest lapte conţine riboflavină, fosfor, vitamina B12 şi potasiu.

Toate aceste beneficii sunt aduse de un lapte care nu stimulează acumularea de mucus în sistemul digestiv, cum se întâmplă în cazul laptelui de vacă.

Documentele istorice arată că faimosul Ghandi obişnuia să bea lapte de capră după lungile sale perioade de post, pentru a-şi ajuta organismul să se revigoreze.

0 0 votes
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x