Idei de afaceri

Venituri din Coaching

Daca ai intradevar o inclinatie naturala inspre a lucra cu oamenii, esti o persoana empatica si iti place cu adevarat sa ii sustii pe ceilalti in atingerea obiectivelor lor, este poate sursa ideala de a genera venituri suplimentare, cu o reala posibilitate de a-ti face o profesie in toata regula din asta.

Pasiunea pentru lucrul cu oamenii si in special placerea de a face coaching este foarte importanta, pentru ca investitia de bani si de timp este mare atat la inceput cat si pe parcurs. In primul rand, o scoala buna de coaching costa initial cel putin 1,500 – 2,000 EUR, dureaza in jur de 6 luni, iar timpul alocat practicii este intensiv, asta daca vrei sa inveti cu adevarat cum sa faci coaching si sa ai rezultate concrete cu clientii tai.

Ca si timp alocat, daca vrei rezultate, trebuie sa faci coaching in fiecare zi, sa participi la cursuri, masterminduri, sa citesti si sa devorezi cartile de referinta din domeniu si din nou practica, practica, practica. In plus, trebuie sa aloci timp pentru obtinerea de clienti prin networking si expunere.

Cum spuneam mai devreme, pentru a ajunge la aceste performante este necesara o investitie consitenta de timp si bani atat la inceput cat si pe parcurs cat si o inclinatie naturala spre empatie, ascultare si dezvoltare personala. Pregatirea unui coach nu se termina niciodata, ci este continua. Pe masura ce incepi sa ai client platitori cu care vei lucra in principiu, in timpul tau liber, vei incepe sa ai din ce in ce mai multi clienti veniti prin recomandare. Daca iti faci bine treaba, clientii veniti prin recomandare vor incepe sa vina in mod consistent dupa aproximativ un an de activitate.

Pretul pe o ora de coaching aflat mai la inceputul drumului porneste de la 50 EUR si poate ajunge la peste 1000 EUR pe sedinta pentru cei mai buni din domeniu. Rata de succes este de sub 10%, in sensul in care sub 10% din cei care fac o scoala de coaching ajung coachi profesionisti.

Articole similare