Idei de afaceri
Marketin online

Venituri din marketing prin afiliere

Aceasta metoda presupune in primul rand o investitie de timp, timp in dezvoltarea unei comunitati pe facebook sau lista de email careia sa ii recomanzi diverse produse ale diversilor furnizori cu care ai intrat intr-o relatie de afiliere. Cand persoanele din comunitatea ta cumpara aceste produse, prin intermediul linkului tau de afiliere, tu castigi un comision ca procent din pretul produsului.

La un nivel de baza, poti face marketing prin afiliere prin intermediul platformei 2performant.com sau profitshare.ro, insa pentru a obtine venituri substantiale trebuie sa iti gasesti parteneri din nisa ta care sa aibe produse de calitate si sa iti ofere un comision bun.

Stiu romani care traiesc foarte bine din marketing afiliat, atat cu bloguri/ situri romanesti cat mai ales cu cele internationale.

Pe scurt, cum poti sa faci bani din marketing afiliat:

1. Blog/site pe un anumit domeniu
De preferat ar fi sa iti alegi un domeniu de care esti pasionat si despre care te informezi si te preocupi oricum in timpul liber. In acest fel cercetarea, scrisul si discutiile pe aceasta tema vor fi activitati placute pentru tine. Dupa ce ti-ai ales un domeniu, dezvolta un blog/site in jurul caruia sa dezvolti o comunitate pasionata de acel domeniu.

2. Postat articole/ materiale relevante;
Cea mai importanta regula aici este sa postezi materiale de calitate, chiar daca le oferi gratuit. Tine minte ca cititorii tai investesc deja in tine ceva foarte valoros pentru ei, timpul si atentia lor.

3. Promovare pe social media
La inceput cel mai simplu aduci trafic din social media, in special Facebook. Poti face asta prin share-uri pe propria pagina, grupuri sau sa iti faci reclama platita pe facebook. Daca postarile tale sunt valoroase si de interes, oamenii te vor citi, iti vor da share si vor reveni la tine pe site.

4. Articole care sa aduca trafic din google
Next step, invata cate ceva despre SEO si cum poti sa aduci trafic gratuit de pe google. Aici este cheia de fapt. Sa scrii articole care sa fie afisate de google pe prima pagina pe diverse cuvinte relevante. Cu cat ai mai multe articole care apar pe prima pagina, cu atat ai trafic pasiv si gratuit mai mare.

5. Material gratuit (ebook, video etc.) – pentru a atrage oameni in comunitatea ta
Ok, odata ce ai ceva trafic, fa un material gratuit, util si cu un nume atractiv pentru cititorii tai si ofera-l gratuit in schimbul inscrierii la newsletterul tau. Scopul aici este sa iti creezi lista de emailuri.

6. Lista de emailuri, social media contacts

Promoveaza cat de mult se poate materialul gratuit pentru a se inscrie oamenii pe lista ta de emailuri. Acesta va fi scopul tau principal in primul an.

7. Dealuri cu diversi furnizori care au produse pe nisa ta
La un nivel de baza, poti face marketing prin afiliere prin intermediul platformei 2performant.com, platforma care iti ofera o gama larga de furnizori dar si un comision destul de mic. Insa pentru a obtine venituri substantiale trebuie sa iti gasesti parteneri din nisa ta care sa aibe produse de calitate si sa iti ofere un comision bun.

Comisioanele pot sa difere de la 1-2% la 20-30% in functie de specificul produsului si de puterea ta de vanzare (pe international, pe produse educationale, procentul este mult mai mare).

Odata ce ai format deja o comunitate si ai capatat o anumita credibilitate (adica oamenii si-au dat seama din ce ai postat pana acum ca ai habar despre ce vorbesti) poti sa iti cauti furnizori care sa ofere produse si servicii de care cititorii tai sa fie interesati. Ai grija ca produsele si serviciile promovate sa fie utile. In acest sens, te sfatuiesc sa le incerci/ folosesti tu mai intai.

8. Incepi sa promovezi produsele furnizorilor agreeati catre comunitatea ta.
Si aici este o stiinta intreaga si totodata o arta :). Cheia succesului sau esecului tau in marketing afiliat.

Parintele marketingului online si cel dupa care functioneaza majoritatea campaniilor de marketing online din Romania si din lume este Jeff Walker prin cartea sa Lansarea. Ia-o si invata pasii si vei vinde de 3-4 ori mai mult decat in mod obisnuit.

9. Continui sa livrezi materiale din ce in ce mai bune;
Kaizen – imbunatatire continua. Ca in viata, asa si in blogging si marketing afiliat.

10. Repeti pasii de pana acum.
Testezi, masori rezutatele, ajustezi si tot asa… Realist vorbind, vei incepe sa generezi ceva bani dupa 1 an si abia dupa 2 ani vei incepe sa produci venituri care sa conteze, asta daca te tii de treaba, bagi si ceva bani in promovare si nisa aleasa este intradevar de interes.

Articole similare