Gradinarit

Veți avea foarte mult pătrunjel

eți afla ce trebuie să faceți ca să obțineți o recoltă de 4 ori mai mare decât de obicei. Semănarea și creșterea pătrunjelului sunt cele mai importante etape, când nu e voie să greșiți. Iată ce trebuie să faceți pentru un randament ridicat de verdeață de pătrunjel.

După ce seamănă semințele de pătrunjel, mulți grădinari fac o greșeală: când verdeața crește, toți o ciupesc pentru consum. Dacă sunt fire cu înălțimea de până la 20 cm, acestea se consideră deja prea dure și nu atât de gustoase ca cele fragede. Respectiv, grădinarii începători consideră că aceasta este prima și ultima recoltă de pătrunjel.

Iar pentru a obține cel puțin 3 recolte, atunci când firele ating lungimea de 15-20 cm (puteți măsura distanța dintre degetul mare și cel arătător), le tăiați cu foarfeca horticolă, păstrând aproximativ 4 cm de tulpină.

Adunați verdeața într-un vas, spălați-o, tăiați tulpina lungă, folosind doar frunzele, și le dați la congelator. Iarna, adăugați pătrunjelul în salate, supe, condimente etc.

Iată cum va arăta patul cu pătrunjel după tăierea corectă:

Adică, toate firele fragede din mijloc le păstrați. Anume ele vor susține pătrunjelul, pentru că dacă tăiați toate firele sub rădăcină, culturile se vor usca.

După ce efectuați lucrările de tăiere, udați patul și, vă recomandăm, să și-l fertilizați cu humat de potasiu.

Peste 1 săptămână, vă veți putea bucura de firele noi apărute.

Astfel, pe parcursul unui sezon, puteți face de 3-4 ori rezerve de pătrunjel pentru iarnă și să consumați constant verdeață proaspătă!

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x