vegis.ro%20
kurtmann.ro%20
bestkids.ro%20
vegis.ro%20
Plante de interior

Violetele africane

De articoleutile - vineri ianuarie 26, 2018

Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii. Florile pot avea unul sau mai multe randuri de petale, iar hibrizii prezinta chiar flori crete. Aspectul, forma, culoarea variaza de la un soi la altul, insa specifica ramane floarea aceea imbracata in nuanta care i-a imprumutat  numele, violetul.

Daca floarea beneficiaza de lumina naturala si nu infloreste ai putea pune totul pe starea de dormitare care caracterizeaza majoritatea plantelor in aceasta perioada.

 Totusi, spre surprinderea ta si a multora, violetele africane trebuie sa infloreasca inclusiv acum, asa cum s-a spus de la inceput. Problema trebuie cautata in cerintele minime pe care planta le are si de care s-ar putea sa nu tinem seama in totalitate.

In primul rand, este important ca iluminarea sa fie adecvata pentru ca planta sa prospere. Incercati sa alegeti un loc cu expunere buna, de pilda pe pervazul de la fereastra, dar in acelasi timp sa le ocrotiti de razele directe ale soarelui care se dovedesc in multe cazuri vatamatoare. In caz ca nu beneficieaza de lumina suficienta nu fac flori, iar daca au prea multa , vor aparea pete maro pe frunze. Violeta iubeste umezeala, dar nu pe frunze ori la radacini. Ghiveciul in care cresc trebuie neaparat sa aiba farfuriuta. Insectele daunatoare care o pot ataca sunt afidele si thripsul.

Unii gradinari incearca sa reproduca conditiile din habitatul padurilor tropicale, asezand in farfuriuta ghiveciului pietris peste care toarna apa, iar ghiveciul cu planta sta asezat pe acesta. Astfel, pamantul din ghiveci absoarbe apa doar cat ii trebuie, iar restul se evapora fara sa afecteze planta. Pentru udare foloseste doar apa prospata tinuta la temperatura camerei. Solul trebuie udat de fiecare data cand simti la mana ca are nevoie de umiditate. Intrebuintati preferabil un amestec pe baza de turba. Violetele prefera solul cu pH usor acid (6.0-6.5).

In privinta fertilizatorilor, daca vrei sa procedezi ca un profesionist straduieste-te sa aplici o formula echilibrata care sa includa nitrogen, fosfor si potasiu.  Urmeaza instructiunile oferite pe ambalajul ingrasamantului.  Violetele africane prefera aceleasi conditii de temperatura si umiditate in camera la fel ca si tine. Daca tu te simti confortabil, la fel se vor simti si ele!

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of

Articole similare