Pomi fructiferi

Tratamente pentru cultura viței de vie înainte de înflorit

Vița de vie se numără printre plantele cu tradiție în România, fiind cultivată în toate regiunile țării. Întreținerea și îngrijirea constantă dar și tratamentele de protecție și de prevenire a bolilor, influențează semnificativ calitatea unei plantații de viță de vie .

Tocmai din acest motiv, în cele ce urmează să vă prezentăm pe larg tratamentele pentru vița de vie înainte de înflorire și detaliem pașii pentru a obține struguri gustoși, dar și un vin foarte bun.

Deși planta rezistă bine la temperaturile negative, dezvoltarea ei poate fi afectată de îngheț (de exemplu, din cauza variațiilor mari de temperatură își poate pierde mugurii). De îndată ce vremea se mai încălzește (de regulă, la jumătatea lunii februarie), seva își reia circulația, un fenomen cunoscut drept „plânsul viței de vie”. Acesta este primul semn că planta iese din etapa de repaus și se pregătește pentru intrarea în vegetație.

În același timp, perioada de dinaintea înfloritului, este o etapă foarte importantă și totodată dificilă pentru viticultori, deoarece pot apărea multe probleme în dezvoltarea plantei, inclusiv din cauza schimbărilor de temperatură. Planta trebuie protejată cu fungicide performante pentru a asigura lipsa infecțiilor cu agenți patogeni.

În această perioadă, lăstarii și inflorescențele sunt în creștere, iar pagubele sunt cu atât mai mari cu cât temperaturile sunt fluctuante și lăstarii sunt mai dezvoltați. Înghețurile târzii de primăvară pot pune, de asemenea, probleme.

Amenințarea bolilor, printre care se numără preponderent mana și făinarea, reprezintă și principalul motiv pentru care tratamentele preventive joacă un rol atât de important în perioada de vegetație, înainte de înflorire. Aplicarea lor preventivă favorizează o recoltă bogată și sănătoasă, dar lucrările continuă și după recoltare.

0 0 vote
Article Rating

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Articole similare

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x